Iata cum se prepara:
Ingrediente
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri ulei de masline
300 ml lapte
200 ml apa minerala
1 varf cutit sare
2 lingurite esenta de lamaie
aproximativ 350 gr faina
1 lingurita praf de copt
In plus:
putin ulei pentru uns tigaia
banane
fineti
Preparare
Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul.
Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza in continuare pana cand se amesteca totul bine.
Se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, apoi se unge tigaia cu putin ulei, se incinge la foc mediu si se adauga aluat, cat sa se acopere fundul tigaii.
Se inclina tigaia intr-o parte si in alta pentru a se dispune aluatul uniform, apoi se coace clatita pana se rumeneste frumos pe prima parte si se intoarce cu o spatula pe cealalta parte.
Se rumeneste si pe a doua parte si se transfera pe platou.
Se procedeaza la fel si cu restul clatitelor, apoi, dupa ce se mai racesc putin, se ung cu fineti si se ruleaza, punand cate o banana in interiorul fiecareia.